ua en ru

Військова прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо двох дезертирів з Криму

Військова прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо двох дезертирів з Криму Військовослужбовці не виконали наказу про прибуття до нового місця служби

Двоє військовослужбовців перейшли на бік Росії після захоплення півострова

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України закінчила досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти у відношенні колишніх військовослужбовців Збройних сил України, які зрадили присязі і перейшли на бік Росії. Про це повідомляє пресс-служба Генеральної прокуратури України.

Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин Криму, під час окупації півострова не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території. У зв'язку з цим їх оголосили в розшук.

Пізніше вони уклали контракти про проходження військової служби в російській армії. Але 20 грудня співробітники Служби безпеки затримали дезертирів на території України.

Військова прокуратура України вручила затриманим письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 "Дезертирство" КК України, ч. 1 ст. 111 "Державна зрада" КК України. Незабаром суд повинен розглянути їх справи.

Нагадаємо, до суду направили звинувачення щодо 17 екс-інспекторів ДАІ за складання неправдивих документів проти учасників руху "Автомайдан".