ua en ru

Прокуратура і СБУ розкрили подробиці справи про "бурштинову мафію"

Прокуратура і СБУ розкрили подробиці справи про "бурштинову мафію" Фото: Анатолій Матіос та Василь Грицак розповіли про розслідування "бурштинової справи"

Анатолій Матіос повідомив про затримання в Києві ще одного підозрюваного

Розслідування у справі про незаконний видобуток бурштину в Рівненській області велося з квітня 2016 року за оперативної співпраці СБУ, Управління захисту державної економіки та департаменту Нацполіції. Про це повідомив на брифінгу головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає "112 Україна".

Він також розповів, що слідству вдалося досягти бажаного результату за допомогою дезінформації.


"З квітня це розслідування проходило засобами і силами всіх трьох правоохоронних органів. Слідчі військової прокуратури зареєстрували провадження, слідчі дії проводили оперативні працівники, і сьогодні протягом доби за допомогою безпрецедентних засобів дезінформації нам вдалося не допустити інформування затриманих людей і тих, у кого проводяться обшуки, про те, що на території Рівненської області працюють більш як 400 оперативних працівників", - розповів Матіос

Також військовий прокурор повідомив, що спецтранспорт Національної гвардії, виділений главою МВС спеціально під цю операцію, найближчим часом доставить усіх затриманих в Київ.

"Один з фінансових гаманців цієї схеми, який сьогодні був в Києві і проводив переговори про філії цієї організації в Києві, затриманий співробітниками СБУ", - додав Матіос.

У свою чергу глава СБУ Василь Грицак припустив, що кількість обшуків у справі про "бурштинову мафію" може збільшитися.

"Зараз проводиться понад 120 обшуків одночасно. Я думаю, що потім будуть ухвалені санкції, після надання певних свідчень у цьому провадженні, кількість обшуків ще зросте. На сьогоднішній день всі обшуки не закінчаться, це однозначно", - заявив Грицак.

Нагадаємо, в результаті операції "Бурштин" у Рівному в понеділок, 4 липня, затримали заступника обласного прокурора Андрія Боровика, який підозрюється в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівному.