ua en ru

Військова прокуратура підозрює Міноборони у втраті 67 млн гривень через халатність

Військова прокуратура підозрює Міноборони у втраті 67 млн гривень через халатність Фото: Міноборони підозрюється у службовій недбалості

Міноборони підозрюють у продажу танків дешевше фактичної вартості військового майна

Військова прокуратура підозрює Міністерство оборони у втраті 67 млн гривень через недбалість. Про це свідчить постанова Печерського райсуду м. Києва від 2 вересня 2016 року, згідно з яким Державній аудиторській службі дали дозвіл на ревізію Головного управління майна та ресурсів Міноборони, передають "Наші гроші".

Прокуратура підозрює Міноборони у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 367 КК України - "службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки".

Так, повідомляється, що в січні-квітні 2014 року Міноборони продало держпідприємству "Харківський бронетанковий завод" надлишкове майно Збройних сил - 51 танк Т-64 різних модифікацій на загальну суму 19,6 млн гривень. Це на 67,27 млн дешевше фактичної вартості військового майна.

Оцінку майна здійснювало ТОВ "Оптима". За даними слідчих, посадові особи Міноборони не надали "Оптимі" всієї необхідної документації.

При цьому варто зазначити, що ТОВ "Оптима" з лютого 2016 року значиться в стані припинення. Також компанія змінила адресу реєстрації на Конотоп (Сумська область).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує зловживання військової прокуратури у справі про арешт вугілля "Донбасенерго".