ua en ru

Військова прокуратура почала розслідування за фактом знищення 29 травня вертольота в Слов'янську

Військова прокуратура почала розслідування за фактом знищення 29 травня 2014 р. вертольота українських військових в Слов'янську.

Військова прокуратура почала розслідування за фактом знищення 29 травня 2014 р. вертольота українських військових в Слов'янську. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

"Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочала досудове розслідування за фактом знищення терористами в Слов'янську Донецької області військового вертольота МІ-8, в результаті чого загинули 12 військовослужбовців і співробітників спеціального підрозділу міліції", - йдеться в повідомленні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт).

Нагадаємо, теракт стався 29 травня біля блокпосту в Слов'янську під час зльоту вертольота. В результаті події загинули четверо військовослужбовців Національної гвардії України, двоє - внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ, шестеро співробітників спеціального роти міліції ГУ МВС України в Івано-Франківській області та ще один військовий з численними травмами госпіталізований.

Після проведення першочергових слідчих дій матеріали кримінальної справи будуть направлені до Управління Служби безпеки України в Харківській області для подальшого розслідування.