ua en ru

Військова інтервенція Франції до Лівії може початися "через кілька годин" - Ф.Баруен

Франція підтвердила, що буде брати участь у можливій військової операції на території Лівії. "Франція, в числі перших закликала до рішучих дій, природно, буде послідовна у своїх кроках", - заявив офіційний представник французького уряду Франсуа Баруен в ефірі радіостанції RTL. За його словами, військова інтервенція до Лівії може початися буквально "через кілька годин", Франція буде брати участь в операції, повідомляє РБК.

Сьогодні вночі Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка дозволила введення над Лівією зони, вільної від польотів. Це означає, що відтепер військові літаки Муаммара Каддафі не мають права завдавати ударів по опозиціонерам. Крім того, резолюція Радбезу передбачає "всі необхідні заходи" для захисту цивільного населення Лівії від сил М.Каддафі. Дане формулювання фактично дозволяє міжнародну військову інтервенцію.

На даний момент дві країни - Норвегія та Франція - офіційно заявили, що нададуть свої сили для проведення можливої ​​операції в Лівії. За даними дипломатичних джерел, інтервенцію очолять Франція, Великобританія і, можливо, США, а також одне або декілька арабських держав.