ua en ru

Чоловіка, що намагався здійснити наїзд на пішоходів в Бельгії, звинуватили в тероризмі

Чоловіка, що намагався здійснити наїзд на пішоходів в Бельгії, звинуватили в тероризмі Фото: водій намагався наїхати на пішоходів в Антверпені

Тунісця помістили під досудовий арешт

Вихідцю з Північної Африки Мохаммеду Р., який намагався в'їхати у натовп пішоходів в Антверпені вчора, 23 березня, пред'явили звинувачення в тероризмі. Про це повідомило місцеве видання Le Soir з посиланням на прокуратуру Бельгії.

"Затриманого звинувачують у спробі вбивства терористичного характеру, спробі нападу з терористичним умислом і порушення законодавства про зброю", - заявили в прокуратурі.

Згідно з інформацією федеральної прокуратури, тунісця за походженням Мохаммеда Р. 1977 року народження (громадянина Франції за документами) помістили під досудовий арешт. Додаткової інформації прокуратура поки не дає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Бельгії в центрі Антверпена зупинила автомобіль, який на великій швидкості намагався в'їхати в натовп людей. У поліції при цьому заявили про невдалу спробу теракту. Інцидент стався на одній з найжвавіших вулиць міста приблизно в 11:00, 23 березня. Пізніше стало відомо, що в автомобілі були знайдені винтовка, холодну зброю та каністру з невідомою рідиною.