ua en ru

Водіїв попереджають про сильні дощі 15 квітня

Водіїв попереджають про сильні дощі 15 квітня Фото: водіїв попереджають про сильні дощі 15 квітня

Правоохоронці радять учасникам дорожнього руху не забувати правила руху в дощ

Завтра, 15 квітня, у західних, вдень у центральних, північних, Одеській та Миколаївській областях сильні дощі, вночі в Карпатах місцями сильні зливи. Про це повідомляє прес-служба Управління безпеки дорожнього руху.

Правоохоронці радять учасникам дорожнього руху не забувати правила руху в дощ:

1. Дотримуйтеся безпечного швидкісного режиму та дистанції. Це дозволить водієві вчасно відреагувати на зміну дорожньої ситуації та при необхідності безпечно зупинитися перед несподіваною перешкодою.


2. Будьте особливо уважними в перший час після початку дощу, уникайте різких маневрів і гальмувань. На початку дощу бруд, що є на дорозі, розмокає, й дорога стає надзвичайно слизькою.

3. Якщо дощ надто сильний, доречніше перечекати негоду, з’їхавши на узбіччя. При зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

4. За умов недостатньої видимості і керманичам авто, і пішоходам необхідно виділити себе на дорозі. Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - за можливості використовувати світлий одяг і світлоповертаючі елементи, що дозволить водіям побачити їх здалеку.

Нагадаємо, завтра в Україні дощі, температура до +19.