ua en ru

У другий тур виборів в Єгипті вийшли кандидат від "Братів-мусульман" і колишній прем'єр-міністр країни

У другий тур виборів в Єгипті вийшли голова Партії свободи і справедливості (ПРС), що є частиною ісламістського руху "Брати мусульмани", Мохаммед Морси та колишній приклад-міністр країни, соратник екс-президента Хосні Мубарака Ахмед Шафік. Про це повідомляє Центрвиборчком Єгипту, передає Reuters.

Обидва кандидати прийшли до фінішу з невеликим розривом. За словами глави ЦВК Єгипту, Морси набрав 24,3% голосів виборців, а Шафік - 23,3% голосів.

Перший тур пройшов 23-24 травня ц.р. За даними голови ЦВК Фарука Султана, явка виборців у першому турі виборів склала 46,2%. Усього в першому турі брали участь 13 кандидатів. Зокрема, з гонки вибули який набрав 20,3% голосів кандидат від лівої опозиції Хамдін Сабахи, незалежний кандидат від ісламістів Абдель Монем Абулфутух з 17,2% голосів і колишній міністрзакордонних справ Єгипту Амр Муса, який заручився підтримкою 10,9% виборців.

Другий тур президентських виборів в Єгипті намічений на 16-17 червня 2012 р. Остаточні підсумки виборів будуть оголошені 21 червня.

Для Єгипту ці президентські вибори стали першими після відходу у відставку колишнього глави держави Мубарака, беззмінно який правив країною впродовж майже 30 років. Мубарак став другим лідером, якого скинули в ході "арабської весни". Він пішов у відставку в кінці свого шостого президентського терміну. Зараз це єдиний з колишніх правителів, що знаходиться під слідством. 11 лютого 2012 р. Єгипет відзначив першу річницю відставки Мубарака.