ua en ru

Під час так званих виборів в ДНР та ЛНР очікуються масштабні провокації з людськими жертвами, - РНБО

Під час так званих виборів в ДНР та ЛНР очікуються масштабні провокації з людськими жертвами, - РНБО
Під час проведення так званих виборів на територіях підконтрольних бойовикам ДНР та ЛНР очікуються масштабні провокації з людськими жертвами.

Під час проведення так званих виборів на територіях підконтрольних бойовикам ДНР та ЛНР очікуються масштабні провокації з людськими жертвами. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За даними розвідки, 2 листопада на територіях, контрольованих бойовиками, а в першу чергу в Донецьку, готується серія масштабних провокацій з людськими жертвами. Отримані відомості про те, що на танки бойовиків наноситься маркування Національної гвардії України та Збройних сил України. Бандформуваннями так званих ДНР і ЛНР замовлений пошиття та вже надійшло в обіг понад 3 тис. одиниць форменого обмундирування бійців Національної гвардії України. На непідконтрольну територію прибувають журналісти російських ЗМІ для висвітлення ходу незаконного опитування", - заявив Лисенко.

За словами спікера, участь у так званих виборах може нести небезпеку для життя місцевих жителів.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко переконаний, що вибори, які самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" збираються провести 2 листопада, ставлять під загрозу перемир'я, що було досягнуто мінськими домовленостями.