ua en ru

Під час різдвяної служби в одному з храмів столиці Нігерії прогримів вибух

Потужний вибух прогримів в одному з храмів столиці Нігерії під час різдвяної служби в християнській церкві святої Терези, повідомляє Associated Press з посиланням на відомості очевидців. В ефір місцевої радіостанції зателефонував чоловік, який розповів, що був свідком події. Служба з нагоди головного християнського свята була в повному розпалі, коли в центрі храму стався потужний вибух. За даними BBC, 20 осіб постраждали і були госпіталізовані.
За повідомленнями мешканців прилеглих будинків, вибухова хвиля вибила усі шибки у вікнах, спрямованих у бік вибуху.
Нагадаємо, що в Нігерії діють кілька екстремістських організацій, зокрема, радикальне угрупування "БокоХарам", пов'язана з "Аль-Кайєдою". "Боко Харам" бореться з ослабленим центральним урядом Нігерії за встановлення в країні законів шаріату і не раз обвинувачували в організації терактів і провокуванні спалахів насильства. На початку грудня ісламісти провели серію нападів, які згодом переросли в зіткнення з поліцією.
Це вже не перший великий теракт, здійснений екстремістами в Нігерії в цьому місяці. Сильний вибух 8 грудня 2011 р. в місті Кадуна на півночі Нігерії забрав життя як мінімум семи чоловік. Кадуна - багатонаціональний і багатоконфесійний місто на півночі Нігерії, що є торговим центром і перевалочним пунктом для сусідніх сільськогосподарських районів. Останнім часом Кадуна стала місцем жорстокої боротьби між мусульманами і християнами. 13 грудня 2011 р. стався вибух у блокпоста в м. Майдугурі. В результаті вибуху і що перестрілки 10 людей було вбито, ще 30 отримали поранення.