ua en ru

Під час обшуку квартири Волги було вилучено 86 предметів, - адвокат

Під час обшуку квартири екс-глави Держфінпослуг Василя Волги було вилучено 86 найменувань предметів. Про це заявив його адвокат Олег Король, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вилучили 86 найменувань. Навіть заповіт Волги, якійсь довідки, особисті речі. Навіть, я там читав, заколочку для кроватки... Якійсь квитанції", - заявив Король.
Крім того, адвокат зазначив, що обшук було проведено з порушенням закону. За його словами, у постанові суду про обшук не було сказано, які "предмети, цінності чи документи мають вилучатися. А закон встановлює дуже чітку форму протоколу про проведення обшуку".
"На початку обшуку присутні, в даному випадку, наприклад, дружина була присутня в квартирі, їй було повідомлено, що була вона ознайомлена з постановою обшуку, після цього їй було запропоновано видати предмети, речі, документи, зазначені в постанові про проведення обшуку. Як ви переконалися, в постанові жодного предмету чи документу не було зазначено", - додав він.

Нагадаємо, відносно Волги порушена кримінальна справа за ст. 368 частиною 3 - хабар в особливо крупному розмірі. Загальна сума хабара складає 500 тис. дол.