ua en ru

Внутрішній валютний ринок України залишається стабільним, - Олександр Шепелєв

Високий обсяг транскордонних переказів в нашу країну і помірна емісія облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) сприяють стабілізації на валютному ринку, вважає народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

"Незважаючи на спад в економіці Євросоюзу, обсяг транскордонних переказів в Україну залишається на досить високому рівні. За перше півріччя сума транскордонних переказів в Україну склала 3,4 млрд дол. Якщо тенденція збережеться в другому півріччі, і якщо до цього додати очікувані надходження іноземних інвестицій, то дефіцит торговельного балансу може бути перекритий. Отже, складаються передумови для збереження стабільного курсу гривні", - вважає народний депутат Олександр Шепелєв.

Ще одним фактором, що сприяє нівеляції девальваційних очікувань, на думку нардепа Шепелєва, є ситуація на ринку ОВДП.

"Цей тактичний фактор, але скидати його з рахунків не варто - у вересні обсяг випущених в обіг ОВДП знизився на 2 млрд гривень. Отже, на ринок не було вкинуто додатковий обсяг національної валюти, що позитивно позначилося на курсовій динаміці" - заявив Олександр Шепелєв.

Читайте також: Профіцит платіжного балансу надає стабілізуючий вплив на гривню, - депутат Шепелєв