ua en ru

Внутрішні проблеми ЄС проектуються на українське питання, - Геращенко

Внутрішні проблеми ЄС проектуються на українське питання, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла про позицію ЄС щодо України

В першу чергу, це міграційна криза і вибори в ключових країнах ЄС

Європейський Союз сьогодні має певні внутрішні проблеми, і вони проектуються на українське питання. Про це розповіла віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу" за підсумками саміту Україна-ЄС.

"Справді, Європейський Союз сьогодні має певні внутрішні проблеми. В першу чергу, це міграційний криза, це вибори, які відбудуться наступного року в ключових країнах ЄС. Власне, ці внутрішні європейські проблеми сьогодні проектуються на українське питання", - сказала Геращенко.

За її словами, українська делегація на саміті Україна-ЄС говорила відверто і "навіть жорстко".

"Я бувала не на одному саміті Україна-ЄС і можу констатувати, що це перший саміт, де Україна не просила щось, а навпаки, ми сиділи з такою позицією, що Україна виконала свої зобов'язання і ми чекаємо виконання своєї частини зобов'язань з боку ЄС", - додала вона.

Віце-спікер Верховної Ради також зазначила, що йдеться не лише про безвізовий режим, але і про ратифікацію Угоди про асоціацію.

"Не менша увага приділялася й Мінськими угодами, невиконання з боку РФ, позиції Європейського союзу щодо санкцій. Кілька місяців тому експерти говорили про те, що ймовірно санкції відносно РФ будуть пом'якшені. Сьогодні про це не йдеться, тому що ЄС усвідомлює, що не виконується жоден пункт Мінських угод", - додала вона.

Нагадаємо, на саміті Україна-ЄС Порошенко розповів про результати дії угоди про ЗВТ.