ua en ru

Зовнішньоторгівельний оборот між Україною і Таджикистаном за 9 міс. 2011 р. зріс на 116,1% - до 60 млн дол

Зовнішньоторгівельний оборот між Україною і Таджикистаном за 9 міс. 2011 р. зріс на 116,1% - до 60 млн дол. Крім того, Україна нарощуватиме потенціал співробітництва з Республікою Таджикистан у галузі будівництва, енергетики, промисловості та міжрегіонального співробітництва, переконаний міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. Про це він повідомив, коментуючи завершення третього засідання спільної міжурядової українсько-таджицької комісії з питань економічного співробітництва, що відбулося сьогодні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

"Україна і Таджикистан демонструють хорошу динаміку зростання зовнішньоторговельного обігу за 2010 та 2011 роки, що є прямим наслідком заходів, вжитих за результатами попередніх зустрічей. Наші країни прагнуть розвивати співробітництво, і ми будемо нарощувати його потенціал. Точки взаємного інтересу і користі відомі - енергетика, зокрема, у галузі модернізації гідрогенеруючих потужностей, будівництво, у першу чергу машинобудівних, хімічних і нафтопереробних підприємств, логістичних центрів, магістральних водогонів і продуктопроводів, проектування та зведення металевих конструкцій і споруд будь-якого рівня складності, дослідження стану металевих конструкцій на об'єктах, що експлуатуються тривалий час", - сказав Близнюк.

Зовнішньоторговельний обіг між Україною та Республікою Таджикистан протягом 2010 року зріс на 148,9% порівняно із 2009 роком, а за 9 місяців 2011 склав 116,1% порівняно із аналогічним періодом минулого року, досягнувши обсягу в 60 млн доларів.