ua en ru

У ВМС повідомили, коли Україна отримає патрульні катери типу Island

У ВМС повідомили, коли Україна отримає патрульні катери типу Island Фото: катер типу Island

Україна отримує катери безкоштовно

Командування ВМС ЗС України повідомило, що вже завершує опрацювання контракту на отримання двох патрульних катерів типу "Айленд" від США. Про це повідомляє прес-служба Військово-Морських Сил ЗС України в Facebook.

Так, командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко зазначив, що Україна отримує катери безкоштовно, але держава витратить кошти на їхнє транспортування, підготовку екіпажів та інші супутні витрати.

Зазначається, що це перший випадок подібної допомоги від іншої країни за відповідну оплату, тому на законодавчому рівні були певні складнощі щодо її реалізації в рамках чинного законодавства, але наразі такий шлях вже визначено, його буде реалізовано в рамках діючої угоди між урядами України та Сполучених Штатів Америки.

Крім того, Міністерство оборони України вже повідомило американській стороні про готовність отримати катери. Наразі очікується повідомлення від Вашингтону щодо проведення заключної конференції з опрацювання основних умов контракту. Під час цієї конференції планується визначити остаточну вартість супутніх витрат, пов’язаних з передачею катерів, та терміни виконання робіт.

Однак безпосередній процес передачі катерів розпочнеться після підписання вищезгаданого контракту.

У Командуванні ВМС ЗС України завершується опрацювання контракту на отримання двох патрульних катерів типу «Айленд» У...

Опубліковано ВМС ЗС України 2 квітня 2018 р.

Нагадаємо, перший заступник командувача Військово-морських сил України контр-адмірал Андрій Тарасов заявив, що Україна в цьому році отримає 2 американських патрульних катери типу Island.