ua en ru

ВМС Гондурасу захопили в карибської акваторії країни 1,5 т кокаїну

ВМС Гондурасу 12 травня захопили в карибської акваторії країни 1,5 т кокаїну. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на міністра оборони Гондурасу Марлона Пасгуа.

Він сказав, що загін ВМС по боротьбі з наркотиками виявив підозрілий катер і переслідував його 2 години. На борту катера після його затримання були виявлені 37 мішків, в яких містилося 1,5 т надчистого кокаїну. Армія Гондурасу заарештувала чотирьох підозрюваних, в тому числі одного колумбійця.

Нагадаємо, кілька днів до цього М.Пасгуа заявив, що влада Гондурасу буде використовувати армію для боротьби з контрабандою наркотиків. За його словами, ряд підрозділів військово-повітряних сил та військово-морських сил, що пройшли спеціальну підготовку для боротьби з контрабандистами, посприяють поліції в роботі щодо припинення незаконної транспортування наркотиків через територію Гондурасу. Раніше боротьба з контрабандою наркотиків лежала виключно на плечах місцевого МВС.

М.Пасгуа також відзначив, що уряду Гондурасу не вистачає коштів для боротьби з наркоторговцями, та що останні "володіють більшими ресурсами, ніж держава".
Торік США виділили Гондурасу 15 млн дол. для боротьби з незаконним транзитом наркотичних речовин через територію цієї центральноамериканської країни.

Гондурас використовується наркоторговцями як транзитна точка при перевезенні наркотиків з країн Південної Америки до США. За даними правоохоронних органів, на сході і півночі Гондурасу діють мексиканські злочинні угрупування "Зхетас" і "Сіналоа", які везуть заборонені речовини вглиб Мексики і США.