ua en ru

Замість В.Хорошковського на посаду члена ВРЮ буде призначений суддя, - В.Колесниченко

Замість голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського на посаду члена Вищої ради юстиції (ВРЮ) буде призначений суддя. Про це заявив РБК-Україна голова ВРЮ Володимир Колесниченко.
"Якщо виходити із закону, що діє зараз, то це повинен бути суддя... Хто може бути - не знаю навіть гіпотетично: я не втручаюся в цей процес (призначення)", - заявив голова ВРЮ.
Говорячи про призначення судді на посаду члена ВРЮ, В.Колесниченко зазначив, що "рекомендація Венеціанської комісії, що це повинен бути суддя, обраний самими суддями, сюди не підходить, тому що закон передбачає, що Президент повинен призначити із трьох (кандидатів за квотою Президента) двох суддів".
"У нас один вже є. Це Микола Кобилянський. Також призначений заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Тому має бути призначений суддя за квотою Президента", - наголосив В.Колесниченко.
Крім того, як передає кореспондент, ВРЮ на сьогоднішньому засіданні задовольнила заяву Віктора Кудрявцева та Валерія Хорошковського про звільнення з посад членів ВРЮ.