ua en ru

Втручання в роботу НАБУ загрожує антикорупційним розслідуванням, - МЗС Британії

Втручання в роботу НАБУ загрожує антикорупційним розслідуванням, - МЗС Британії Фото: глава МЗС Британії Борис Джонсон (facebook.com/borisjohnson)

Британія розкритикувала втручання в роботу НАБУ та викриття його агентів

Втручання в роботу Національного антикорупційного бюро України загрожує антикорупційним розслідуванням. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великобританії.

Зокрема, повідомляється, що в Британії побоюються зриву боротьби з корупцією в Україні.

"Корупція залишається головною загрозою стабільності і національної безпеки України і називається електоратом країни як проблема номер один. Боротьба з нею має основоположне значення для європейського вибору України та її прагнення стати сучасною, процвітаючою і демократичною державою", - йдеться в заяві.

МЗС Британії підкреслив, що країна вкладає значні ресурси в діяльність Національного антикорупційного бюро України.

"Недавні події, в тому числі втручання в розслідування НАБУ і викриття таємних агентів, є тривожною ознакою того, що майбутнє незалежних антикорупційних розслідувань перебуває під загрозою. Ми сподіваємося, що ті, хто займає керівні посади, продемонструють лідерство у просуванні реформи, спрямованої на викорінення корупції", - додали в британському МЗС.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що Генеральна прокуратура України підриває процес боротьби з корупцією в Україні.