ua en ru

Україні потрібно звернутися до Ради Європи з приводу закону про освіту, - Могеріні

Україні потрібно звернутися до Ради Європи з приводу закону про освіту, - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні (European External Action Service)

У ЄС закликали просити експертного висновку Ради Європи за законом

Владі України потрібно звернутися до Ради Європи з приводу закону про освіту і просити про експертному висновку. Про це заявили в прес-службі глави європейської дипломатії Федерики Могерини, передає "Радіо Свобода".

"Ми вітаємо заяви про намір української влади просити експертного висновку Ради Європи і закликаємо зробити це якомога швидше. Цей висновок слід належним чином врахувати", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в заяві йдеться, що під час контактів Євросоюзу з українською владою в ЄС наголошували, що законодавство має відповідати міжнародним зобов'язанням, взятим Україною, зокрема, Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин та Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

"Як зазначалося у попередніх висновках Венеціанської комісії, роль української мови як державної мови і необхідність захисту меншин та регіональних мов повинні бути ретельно збалансовані", - підкреслили в прес-службі Могеріні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України закликає Угорщину до конструктивного діалогу в питанні реформи освіти, яка призвела до напруженості у відносинах.