ua en ru

Влада Венесуели має намір з 15 липня 2011 р. підвищити тарифи на електроенергію в середньому на 200%

Влада Венесуели має намір з 15 липня 2011 р. підвищити тарифи на електроенергію в середньому на 200%, щоб протидіяти зростанню попиту після аварії на одній з найпотужніших електростанцій країни, передає Bloomberg з посиланням на заяву міністра електроенергетики країни.

Рахунки збільшаться в три рази для побутових споживачів, які і так споживають на 20% менше енергії в порівнянні з відповідним показником 2009 р. Тарифи для промислових користувачів будуть рости на 10% у перший місяць, і 5% у кожному наступному місяці.

Венесуела торік пережила гострий брак електроенергії у зв'язку із зупинкою низки великих ГЕС, які вийшли з ладу через сильну посуху. Це змусило уряд зменшити обсяги промвиробництва, ввести практику відключення електроенергії для побутових споживачів і систему штрафів для великих споживачів. Зростаючий попит випереджає нові генеруючі потужності в країні.

Уряд Венесуели звільнить деякі галузі економіки від нововведень. Не підпадуть під нові тарифи компанії нафтовидобутку і нафтопереробки, сфери медіа і продуктів харчування. Пільги надаватимуться також посольствам, аеропортам, лікарням, поліцейським дільницям і школам.

У країні планується збільшити генеруючі потужності на 9,172 МВт до 2012 р.