ua en ru

Влада США перевірить німецький банк HVB на предмет співпраці з Іраном

Влада США почали розслідування відносно німецького банку HVB, дочірнього банку італійського UniCredit, за підозрою у співпраці Іраном, передає Reuters.

Як повідомили представники UniCredit в офіційному прес-релізі, "керівництво HVB повністю співпрацює з владою США і м. Нью-Йорк на предмет перевірки дотримання банком санкцій США і ЄС".

Згідно з текстом заяви, співпраця зі слідством є "ініціативою керівництва HVB".

Раніше повідомлялося, що американські фінансові регулятори запустили процедуру перевірки руху коштів через рахунки в Deutsche Bank. Приводом для уваги наглядових органів послужили підозри в порушенні міжнародних санкцій відносно Ірану. Зокрема, кредитна організація може бути причетна до відмивання мільярдів доларів іранського уряду і пов'язаних з ним комерційних структур.

Західні держави та Ізраїль звинувачують Іран у намірі використовувати мирну атомну програму як прикриття для розробки зброї масового ураження. У Тегерані наполягають на виключно цивільному характері ядерних досліджень. США і Євросоюз ввели ряд санкцій відносно нафтового і фінансового секторів економіки Ірану.