ua en ru

Влада США закликала своїх громадян відмовитися від поїздок на південний схід України

Державний департамент США закликав громадян своєї країни відкласти поїздки в Донецьку, Луганську, Одеську області, а також Крим у зв'язку небезпечною ситуацією там.

Державний департамент США закликав громадян своєї країни відкласти поїздки в Донецьку, Луганську, Одеську області, а також Крим у зв'язку небезпечною ситуацією там. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдепу.

"Державний департамент закликає американських громадян відкласти всі поїздки в Донецьку і Луганську області. Частина районів у цих галузях знаходиться під контролем збройних сепаратистів. Ці групи встановили незаконні блокпости і погрожували, затримували або викрадали людей, включаючи громадян США", - заявили у відомстві.

У Держдепі також нагадали, що на сході України загострилися сутички між ополченцями і урядовими військами.

"Громадяни США, які вирішили залишитися в зонах конфліктів, повинні дотримуватися обережності та уникати великих скупчень людей і мітингів", - йдеться у зверненні.

Держдеп також закликав проявляти обережність в Одесі, зазначивши при цьому, що ситуація в Україні залишається непередбачуваною і може швидко змінитися.

Крім того, громадянам США рекомендували відкласти всі поїздки в Крим, який, за даними відомства, окупували російські війська.