ua en ru

Влада Сирії в рамках заходів зі збереження курсу національного фунта обмежила імпорт товарів

Влада Сирії в рамках заходів зі збереження курсу національного фунта обмежила імпорт товарів. Обмеження не поширюються тільки на сировину і зерно. Ця міра дозволить зберегти в національних резервах більшу кількість іноземної валюти, передає Reuters.

Під заборону потрапили всі товари, на які встановлювалася мита більше 5%, тобто все, починаючи від дрібної побутової техніки і закінчуючи автомобілями і предметами розкоші.

Проблеми з обміном національної валюти на іноземну Дамаск став відчувати після введення міжнародних санкцій, оскільки більшість міжнародних кредитних установ відмовилося мати справу з сирійським урядом, а деякі і зовсім заморозили рахунки.

Уряди США, країн ЄС, і деяких інших продовжують розширювати список сирійських компаній, з якими не рекомендовано мати справу. Крім фірм з великим державною участю, минулого тижня список поповнив оператор стільникового зв'язку Syriatel і телевізійна станція Addounia TV.

Проблеми Дамаску з міжнародним співтовариством почалися після подій в м.Хама влітку ц.р. Як стверджують правозахисні організації, в ході придушення заворушень у місті від дій військових підрозділів загинули близько 1,5 тис. чоловік. Варто відзначити, що дану інформацію складно перевірити, офіційна влада говорить про ліквідацію близько 300 озброєних терористів-провокаторів.