ua en ru

Влада РФ сьогодні знову не пустила до льотчиці Савченко українського консула, - Клімкін

Російська влада сьогодні, 14 липня 2014 р., знову не пустила до заарештованої військової льотчиці Надії Савченко українського консула.

Російська влада сьогодні, 14 липня 2014 р., знову не пустила до заарештованої військової льотчиці Надії Савченко українського консула. Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"До Надії Савченко сьогодні не пустили українського консула. Це порушення всіх можливих норм. Пообіді консул знову буде до неї пробиватися", - написав Клімкін.

Вчора заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий повідомив, що влада Росії вже кілька днів не пускає до Надії Савченко українського консула.

Нагадаємо, 11 травня 2014 р. співробітники ФСБ Росії затримали в Криму українського режисера Олега Сенцова і ще трьох активістів за підозрою у підготовці теракту. Сенцов був доставлений у Москву і поміщений під арешт.

Українська льотчиця Надія Савченко станом на 14 липня знаходиться в Воронезькому СІЗО. Її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом. Суд заарештував її до 30 серпня. За даними Слідчого комітету РФ, Савченко затримали після того, як вона незаконно в'їхала на територію Росії без документів під виглядом біженки.