ua en ru

Влада РФ планує розвантажити московське метро за рахунок збільшення пасажиропотоку на залізниці в 1,5 рази

Влада Російської Федерації планує розвантажити московське метро за допомогою збільшення пасажирських перевезень залізничним транспортом всередині міста в півтора рази, повідомляє РБК. Таку заяву зробив на засіданні столичного уряду заступник мера з питань розвитку транспорту Микола Лямов.
Для того щоб до 2016 року збільшити пасажирські залізничні перевезення в межах міста в півтора рази, столична влада запланувала побудувати кілька нових станцій, реконструювати ряд вже існуючих, інвестувати кошти в лінійну інфраструктуру станційних комплексів і транспортно-пересадочних вузлів.
"За результатами виконання програми очікується збільшення обсягу перевезень пасажирів залізничним транспортом у межах міста в півтора рази, відкриття пасажирського руху поїздів на Малому кільці залізниці, забезпечення безпересадочного поїздки між аеропортами Аероекспрес, скорочення інтервалів між поїздками до 15 хвилин", - цитує РБК заступника мера столиці з питань розвитку транспорту.
Чиновник згадав і про ідею розвитку водних перевезень, проте гроші на цей проект виділить не міський бюджет, а незалежні інвестори. Що ж до столичного метрополітену, він до 2016 року збільшить перевезення на 18%, при цьому, за прогнозами чиновників, середнє наповнення вагонів в години пік знизиться з 5,5 до 5 стоять чоловік на 1 кв. м.