ua en ru

Влада РФ має намір різко скоротити кількість авіаперевізників у країні

Після низки авіакатастроф Президент РФ Дмитро Медведєв поставив вимогу радикально змінити ситуацію в цивільній авіації. Мінтрансу доручено скоротити кількість авіакомпаній і посилити правила видачі дозволів на авіаційну діяльність, Мінпромторгу - прибрати всі бар'єри для постачання до Росії іноземних літаків.

Вчора на нараді оперативного штабу з ліквідації наслідків авіакатастрофи Як-42 під Ярославлем Медведєв поставив вимогу радикально скоротити кількість авіакомпаній, що діяли в Росії. Крім того, за його словами, уряду доведеться ухвалити непросте рішення по оновленню вітчизняного авіапарку. "Проблема парку є, і уряду, мабуть, доведеться ухвалити дуже непросте рішення. Цінність людського життя тут має бути вище, ніж особливі міркування, включаючи підтримку вітчизняного виробника", - сказав він. "Я дам доручення уряду, це має бути велика програма, потрібні будуть великі гроші", - додав Президент.

Кремль вимагає від уряду форсування роботи над укрупненням авіаперевізників. Вчора на нараді в Ярославлі Президент заявив, що кількість авіакомпаній має бути радикально зменшена, і побажав зробити це "в найкоротший термін, для того, щоб ці авіакомпанії мали сили, засоби, гроші, щоб обслуговувати свої транспортні засоби, залучати підготовлений персонал і платити їм гідну зарплату". Президент зазначив, що 85% авіаперевезень доводяться на десять авіакомпаній, решта - на 120 невеликих компаній, які займаються регіональними, а також чартерними перевезеннями. Саме "такі компанії найгірше стежать за своїм парком літаків", - сказав Президент.