ua en ru

В компанію Mossack Fonseca в Панамі прийшли з обшуками

В компанію Mossack Fonseca в Панамі прийшли з обшуками Фото: в компанію Mossack Fonseca в Панамі прийшли з обшуками

В обшуку беруть участь співробітники особливого підрозділу прокуратури

Правоохоронні органи Панами прийшли з обшуками в штаб-квартиру юридичної компанії Mossack Fonseca, яка опинилася в центрі гучного офшорного скандалу. Про це йдеться на сайті панамської газети La Prensa.

Наголошується, що у слідчих діях беруть участь працівники недавно створеного особливого підрозділу прокуратури щодо протидії організованій злочинності, а також фахівці з боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням терористичної діяльності. Підтримку їм надають поліцейські.


За даними генеральної прокуратури, співробітники компанії "не співпрацюють" з прокурором. За останні кілька днів обшуки пройшли в перуанському і сальвадорскому представництвах Mossack Fonseca.

Нагадаємо, в результаті глобального розслідування, проведеного міжнародним консорціумом журналістів вибухнув справжній скандал Були розкриті фінансові махінації та тіньові схеми ведення бізнесу лідерів ряду держав, найбільших підприємців та інших відомих особистостей.

Повністю архів компанії не був опублікований. За словами керівника ICIJ Джерарда Райла, компанія не розкрила всю базу даних і не збирається цього робити.