ua en ru

Влада Палестини допускає створення єдиної з Ізраїлем світської держави

Влада Палестини допускає створення єдиної з Ізраїлем світської держави Фото: секретар Організації визволення Палестини Саїб Ерекат

Співіснування Палестини з Ізраїлем допускають у вільних від релігійності умовах

Влада Палестинської автономії вважає можливим створення єдиної з Ізраїлем світської держави, в якій палестинці одержали б право голосу. Про це заявив секретар Організації визволення Палестини, офіційний представник на переговорах з Ізраїлем Саїб Ерекат, передає The Times of Israel.

"Альтернативою двом державам могло б стати створення однієї демократичної держави, вільної від будь-якої релігійності, в якому пліч-о-пліч на рівних живуть мусульмани, християни та іудеї", - заявив Ерекат.

За його словами, варіант з співіснуванням двох держав є "болючим" компромісом з палестинської точки зору.

"Як ми неодноразово заявляли, рішення про співіснування двох держав - це палестинське прийняття міжнародної формули. По суті, воно являє собою болісний компроміс палестинців по визнанню влади Ізраїлю над більш 78% історичної Палестини. Сьогодні, майже шість мільйонів палестинців живуть під ізраїльським контролем на всій історичній Палестині, в той час як майже шість мільйонів палестинців живуть у вигнанні", - додав Ерекат.

Відзначимо, офіційна позиція Палестинської автономії закликає до співіснування двох держав з створенням палестинської держави по лініях 1967 року зі столицею в Східному Єрусалимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готові змінити політику у відношенні палестино-ізраїльського конфлікту.