ua en ru

Влада німецьких міст тепер може забороняти в'їзд дизельних машин

Влада німецьких міст тепер може забороняти в'їзд дизельних машин Фото: заправка (Pixabey)

Суд у Лейпцизі пішов на зустріч вимогам екологів

Влада міст Німеччини мають право забороняти в'їзд дизельних машин. Таке рішення оголосив у вівторок, 27 лютого, Федеральний адміністративний суд у Лейпцизі. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, повідомляється, що раніше екологічна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH) подала до судів кількох німецьких міст позови, спрямовані на те, щоб змусити місцеву владу заборонити пересування дизельних автомобілів. На їх думку це необхідно для того, щоб знизити вміст оксидів азоту в повітрі, яке у багатьох містах ФРН перевищує норми, встановлені в ЄС.

Ще в липні 2017 року адміністративний суд Штутгарту задовольнив позов DUH, дозволивши владі міста забороняти проїзд старих дизельних автомобілів, якщо це необхідно для досягнення прийнятних показників якості повітря.

У свою чергу адміністративний суд Дюссельдорфа в січні 2018 року відхилив позов, визнавши, що екологи в даному випадку не можуть заявляти про порушення їх прав і справа не поширюються на "відповідні норми загальноєвропейського права".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автовиробник Audi, дочірня компанія німецького концерну Volkswagen, визнала, що 2,1 млн машин з дизельними двигунами забезпечені програмним забезпеченням, що збільшує шкідливі викиди в атмосферу.