ua en ru

Влада Москви пояснила закриття офісу Amnesty International

Влада Москви пояснила закриття офісу Amnesty International Фото: Amnesty International

Офіс Amnesty International в Москві закрили через несплату оренди

Влада Москви (Російська Федерація) пояснила закриття офісу правозахисної організації Amnesty International тим, що правозахисники не платили за оренду. Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву департаменту міського майна Москви.

Як повідомляється, прес-служба департаменту майна Москви підтвердила заміну замків приміщенні, де розташовується офіс Amnesty International. Зокрема, у відповіді департаменту говориться, що міська власність площею 61 кв. м "є вільною від договірних відносин і перебування будь-яких третіх осіб в ній - незаконно".

Як повідомляється, офіс був зданий в оренду, термін якої закінчився ще у 2008 році. Пізніше він був продовжений, за умови, що одна із сторін вправі відмовитися від договору, попередивши іншу за три місяці. І, згідно повідомленню прес-служби департаменту, "у зв'язку з істотними порушеннями умов по оплаті оренди" орендарів попросили погасити заборгованість протягом місяця і попередили, що у разі відмови через три місяці договір буде розірвано.

"Дана претензія недобросовісним орендарем була проігнорована. В наслідок чого Управлінням Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії по Москві внесено запис в ЕГРП про припинення договору. У зв'язку з чим приміщення було закрито і опечатано. Для вивезення майна організації необхідно протягом двох тижнів направити офіційне звернення в Департамент міського майна м. Москви", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Москві опечатали офіс правозахисної організації Amnesty International.