ua en ru

Влада Молдови пригрозила "дочці" "Лукойлу" відкликанням ліцензії

Влада Молдови пригрозила ТОВ "Лукойл-Молдова", "дочці" російського "Лукойлу", відкликанням ліцензії за порушення методології розрахунку та застосування цін на нафтопродукти.

Влада Молдови пригрозила ТОВ "Лукойл-Молдова", "дочці" російського "Лукойлу", відкликанням ліцензії за порушення методології розрахунку та застосування цін на нафтопродукти. У повідомленні Національного агентства по регулюванню в області енергетики Молдови (НАРЕ) зазначається, що компанія повинна усунути виявлені порушення протягом 14 днів.

У разі невиконання виданого "Лукойл-Молдова" приписи НАРЕ має намір ініціювати питання про відкликання ліцензії на імпорт і продаж нафтопродуктів.

Представник "Лукойлу" поки не підтвердив РБК одержання припису НАРЕ.

Напередодні влада Румунії наказала зупинити роботу розташованого в місті Плоєшті та належить компанії "Лукойл" нафтопереробного заводу "Петротел". Сьогодні стало відомо, що завод у Плоєшті відновлює свою роботу.

ТОВ "Лукойл-Молдова" є одним з найбільших гравців на ринку нафтопродуктів і скрапленого газу Молдови. Компанії належить 102 АЗС, розташованих у всіх районах, 5 баз зберігання нафтопродуктів та 1 газовий термінал. За даними "Лукойлу", частка його "дочки" на ринку моторного палива Молдови становить 17%.