ua en ru

Влада Мінська назвала суму збитків від акцій протесту в місті

Влада Мінська назвала суму збитків від акцій протесту в місті Фото: протести в Мінську (tut.by)

Збитки для столиці Білорусі Мінська з початку протестів склали понад 750 тисяч білоруських рублів (близько 292 тисячі доларів). У вихідні втрати міста зростають.

Про це заявив на брифінгу начальник управління міського господарства та енергетики мінського міськвиконкому Володимир Лебідь, передає "Белта".

"З початку несанкціонованих заходів збитки склали понад 750 тисяч (білоруських) рублів", - заявив він.

Чиновник пояснив, що в будній день демонстрації завдають збитків на близько 3900 доларів, а у вихідні вони зростають до 8-12 тисяч доларів.

"Сюди входить прибирання території, усунення несанкціонованих написів на фасадах і на інших елементах. У перші дні ще били скло в автобусах, палили сміттєві баки, лавки перевертали. А елементи інфраструктури (світлофори, знаки) не зафарбовуються, їх потрібно замінювати", - повідомив Лебідь.

Нагадаємо, після президентських виборів 9 серпня Білорусь охопила хвиля протестів, демонстранти не згодні з результатами голосування, на яких Олександр Лукашенко нібито отримав понад 80% підтримки. Мінськ став епіцентром акцій. За оцінками ЗМІ, в місті на вулиці кілька разів виходили понад 100 тисяч осіб.

Сам Лукашенко вважає, що на протести в Білорусі поки ніхто не порушував "червоні лінії", попри повідомлення про насильство силовиків щодо демонстрантів і масові затримання.

Як раніше повідомляло РБК-Україна, президент Володимир Зеленський заявляв, що Росія завжди мала великий вплив в Білорусі, і що Україна не підтримує втручання у внутрішньополітичну ситуацію в Білорусі.