ua en ru

Влада Мексики екстрадувала до США одного з лідерів найбільшої мексиканської злочинного угруповання

Влада Мексики екстрадувала до США одного з лідерів найбільшого мексиканського злочинного угруповання. Як передає РБК з посиланням Associated Press, 59-річний Бенджамін Ареллано-Фелікс раніше очолював один з найвідоміших наркокартелів Мексики "Тіхуана". Цей лідер злочинного угруповання звинувачується в низці злочинів, пов'язаних з контрабандою наркотиків як в Мексиці, так і в США. Агентство повідомляє, що Б.Ареллано-Фелікс - один із самих великих керівників злочинного співтовариства, якого видали владі США за правління мексиканського президента Філіпе Кальдерона.
Б.Ареллано-Фелікс організував контрабанду кокаїну і марихуани з Мексики до США. У злочинній діяльності йому допомагали брати. Майже всі з них були в різний час засуджені до різних тюремних термінів, а один, Рамон, убитий в перестрілці з поліцією.
Угрупування "Тіхуана" отримала широку популярність після того, як у фільмі "Трафік" Стівена Спілберга було показано дуже схоже на неї злочинне співтовариство, яке займалося незаконним продажем наркотиків.
У Мексиці тривають так звані "нарковійни" - спроби влади припинити нелегальну діяльність наркоторговців у цій країні. Ф.Кальдерон, намагаючись перемогти наркобаронів, які залякують або фізично знищують працівників муніципальної поліції, кинув на боротьбу з ними регулярну армію. Однак поки серйозних успіхів у боротьбі з наркокартелями мексиканська влада не домоглися.