ua en ru

Луцька влада домовилась з британською Shanti Capital Ltd про будівництво нового аеропорту

Міський голова Луцька Микола Романюк 23 листопада зустрівся з представниками британської інвестиційної компанії Shanti Capital Ltd, яка займатиметься розбудовою цивільного летовища на базі військового аеродрому. Про це повідомляє прес-служба Луцької міськради.
Під час зустрічі представники компанії цікавились можливостями співпраці з містом, розвитку аеродрому та прилеглої транспортної інфраструктури, а також кадровим забезпеченням цього проекту.
Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що "в аеропорту планується розвинути логістичний центр з доставки вантажів з Китаю, колишніх країн СНД до міста Луцька, а далі - автомобільним і вантажним транспортом в Європу. Можливі також варіанти доставки вантажів авіацією з Луцька".
"Ми зацікавлені в тому, щоб були і пасажирські перевезення, тому вели мову і про малу авіацію - наявність невеликих літаків, які могли б курсувати територією України, і за кордон. Для початку це - чартерні рейси. Далі тут працюватимуть компанії, що займаються перевезеннями", - сказав Микола Романюк.
Зараз іде мова про розробку проекту та сертифікацію цього аеродрому, на що піде близько 7 місяців.