ua en ru

Влада Лівії заявила про трьох загиблих в результаті авіаударів НАТО по супутникових телепередавачах

Влада Лівії заявляє про трьох загиблих в результаті авіаударів НАТО по супутникових телепередавачах в Тріполі. Лівійське управління телерадіомовлення повідомило, що три його фахівця були вбиті в результаті бомбардування, ще 15 людей отримали поранення, передає РБК.
Сьогодні вранці Північноатлантичний альянс повідомив, що його літаки завдали точковий удар, який вивів з ладу три наземних передавача супутникового телебачення в Тріполі. НАТО вказало, що мета таких ударів - позбавити полковника Муаммара Каддафі використовувати супутникове телебачення для "залякування лівійського народу".
Після бомбардування державне телебачення Джамагирії продовжило трансляцію. У НАТО пояснюють: подібні операції "послаблюють можливості режиму з придушення громадян", але в той же час "дозволяють зберегти мовну інфраструктуру, яка знадобиться після закінчення конфлікту".
Альянс підкреслив, що повітряні удари по передавачам супутникового сигналу наносилися з застосуванням "передової високоточної зброї", тобто випадкових жертв бути не повинно.
Коаліція НАТО проводить повітряні операції в Лівії з березня 2011 р., після того як Рада Безпеки ООН схвалила застосування військових засобів для захисту цивільного населення Лівії від сил Каддафі. Періодично жертвами ударів НАТО стають мирні люди. Провідні держави альянсу, включаючи США, Великобританію і Францію, вимагають, щоб Каддафі залишив владу і визнав легітимність альтернативного уряду в Бенгазі. У відповідь полковник заявляє, що не займає ніяких офіційних посад і що народ бачить його національним лідером.