ua en ru

"Влада" Криму повідомила про можливу повної зупинки енергомосту в квітні

"Влада" Криму повідомила про можливу повної зупинки енергомосту в квітні Фото: енергоміст з Краснодарського краю в Крим

Енергоміст в Крим може бути повністю відключений в ході ремонтних робіт з 11 квітня по 17 квітня

З 11 квітня по 17 квітня енергоміст в окупованому Росією Криму може бути повністю відключений. Про це повідомляє прес-служба "уряду" Криму.

За інформацією оперативного штабу "Крименерго", в цей період будуть проводитися ремонтні роботи, і існує вірогідність аварійного відключення. Мова йде про ремонтні роботи, в ході яких планується встановити ліміт при перетіканні в 285 МВт і оперативний ліміт 687 МВт.


"У вищевказаний період зв'язок енергосистеми Республіки Крим і р. Севастополь з ОЕС Півдня Росії буде здійснюватися по одній КВЛ-220 кВ (КВЛ 220 кВ Тамань — Камиш-Бурун або КВЛ 220 кВ Тамань — Кафа 1 ланцюг). Варто відзначити, що є вірогідність аварійного відключення залишилася в роботі КВЛ 220 кВ (КВЛ 220 кВ Тамань — Камиш-Бурун або КВЛ 220 кВ Тамань — Кафа 1 ланцюг)", повідомили "уряді" Криму.

Нагадаємо, аннексированный Крим був повністю знеструмлений 22 листопада, коли з-за підриву опор вийшли з ладу всі чотири лінії електропередач, що йдуть з України в Крим. На півострові був введений режим НС, почали застосовуватися графіки аварійних відключень електрики.

Ситуація покращилася з запуском першої нитки енергомосту з Краснодарського краю, а введення 15 грудня другої нитки збільшив його потужність до 400 МВт. Зараз енергодефіцит на півострові становить близько 10%.

У середині березня в окупованому Росією Криму повернулися до режиму відключення електроенергії за графіком, який був останній раз взимку - "три години через три".