ua en ru

Влада Кракова пустить на матч Україна-Косово не більше 1 тис. уболівальників, - ФФУ

Влада Кракова пустить на матч Україна-Косово не більше 1 тис. уболівальників, - ФФУ Фото: польський стадіон "Краковія"

Місцеві органи влади планували взагалі відмовити у проведенні матчу в Кракові

У Федерації футболу України підтвердили дозвіл присутності на матчі кваліфікації чемпіонату світу 2018 року Україна-Косово 9 жовтня не більше 999 глядачів. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

Як розповіли в федерації, вони отримали згоду на проведення матчу в Польщі і 26 вересня направили свою робочу групу до міста Краків. Того ж дня Федерація футболу України повідомила ФІФА, УЄФА та Федерацію футболу Косово про місце проведення матчу на стадіоні Краковія міста Краків.

"Із боку представників ФК "Краковія" ми отримали повні гарантії про можливість отримання відповідного дозволу на проведення матчу", - йдеться в повідомленні.

Наступного дня ФФУ звернулася до регіональних федерацій футболу з проханням надіслати відповідні замовлення на отримання квитків для відвідання матчу, а 30 вересня вже розпочався продаж електронних квитків на матч.

"30 вересня у другій половині дня ФФУ отримала інформацію від футбольного клубу "Краковія" про те, що місцеві органи влади планують відмовити у проведенні матчу у Кракові. Підтвердження цієї ж інформації ми отримали з боку Асоціації футболу Польщі. Нам було запропоновано шукати альтернативне місце проведення матчу. Відповідно отриманої інформації реалізація квитків на сайті була призупинена", - зазначили у федерації.

"Лише 3 жовтня 2016 року ввечері ми отримали повідомлення, що місцеві органи влади надали нам дозвіл у проведенні гри Україна-Косово у місті Кракові за умови присутності на ньому не більше 999 осіб. Федерація футболу України, не погоджуючись із аргументами, які були наведені у офіційному рішенні місцевих органів влади, направила відповідну касаційну скаргу. Станом на ранок 8 жовтня ми не отримали жодної відповіді на неї", - констатували в ФФУ.

Там також пояснили, що у зв’язку з ускладненою процедурою організації зустрічі збірних команд України та Косово, квитки на матч будуть розповсюджені між регіональними федераціями футболу та іншими колективними членами ФФУ, відповідно до отриманих заявок. Частина квитків буде передана спонсорам та партнерам ФФУ, відповідно до договірних зобов’язань. Офіційна делегація Косово, ФІФА та УЄФА також отримають квоту, відповідно до регламентних вимог.

"Частину квитків отримають волонтери, які будуть допомагати в роботі на матчі. Вболівальники, які встигли придбати електронні квитки у перший день продажу, безумовно отримають ці квитки", - запевнили в федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польська влада обмежила допуск українських фанів на матч кваліфікації ЧС-2018 Україна-Косово.