ua en ru

Влада Китаю має намір деанонімізувати Інтернет

Влада Китаю спробує деанонімізувати Інтернет, повідомляє телеканал "Росія 24".

Зараз розглядається законопроект, який змусить китайців повідомляти свої справжні імена інтернет-провайдерам. Мова йде не про стандартну процедуру, коли укладається договір на ім'я користувача з постачальниками послуг, а про щоденне користування мережею.

По суті, Піднебесна хоче боротися з людьми, які ховаються за аватарами, юзернеймами та адресами електронної пошти. З початку цього року свої справжні імена вже повинні повідомляти всі користувачі мікроблогінгового сервісу Weibo.

Не виключено, що імена користувачів будуть "світитися" буквально скрізь. Ні на яких форумах не можна буде обійтися вигаданим ім'ям. А карати за порушення будуть жорстко, тому що головна мета реформи - захист правлячого режиму. Закон міняють, щоб вистежити інакомислячих, які намагаються загубитися на просторах Інтернету. Може бути обмежений і доступ іноземних компаній до китайського ринку, що, цілком можливо, робиться з тією ж метою. Вільний інтернет в китайських ЗМІ вже давно називають "хаотичним".

Читайте також: Кількість атак через веб-браузер у світі в 2012 р. збільшилася на 68,6% - до 1,6 млрд випадків, - "Лабораторія Касперського"