ua en ru

Влада Каталонії визнала отримання повідомлення про можливий теракт в Барселоні

Влада Каталонії визнала отримання повідомлення про можливий теракт в Барселоні Фото: поліція Барселони (instagram.com barcelona_GUB)

Поліцію Каталонії заздалегідь попереджали про підготовку теракту в Барселоні

Влада автономного співтовариства Каталонія (Іспанія) визнала отримання повідомлення про можливий теракт в Барселоні від декількох джерел до самої атаки. Про це заявив радник з питань внутрішніх справ при уряді Каталонії Жоакім Форн, передає ABC.

Зокрема, Форн підтвердив, що попередження про підготовку теракту в Барселоні надходили з кількох джерел. У той же час він зазначив, що в поліцію Каталонії надходять тисячі подібних повідомлень, і вона перевіряє, наскільки такі повідомлення заслуговують уваги.

За словами Форна, повідомлення про підготовку теракту в Барселоні, на думку поліції, не викликали довіри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦРУ попереджало про можливість теракту в Барселоні. Після терактів у Лондоні, Парижі та Берліні американська розвідслужба прийшла до висновку, що Барселона може стати наступною метою терористів, і попередила про це владу Іспанії. Зокрема, ЦРУ не виключало можливість теракту на вулиці Рамбла, де і був здійснений наїзд на натовп людей.

17 серпня на вулиці Рамбла в центрі Барселони водій фургона скоїв наїзд на перехожих. Після цього поліція ліквідувала в Камбрілсі п'ять терористів, які намагалися здійснити аналогічний теракт. Жертвами атак стали 16 осіб.