ua en ru

ЦРУ попереджало про можливість теракту в Барселоні, - El Periodico

ЦРУ попереджало про можливість теракту в Барселоні, - El Periodico Фото: Центральне розвідувальне управління США (cia.gov)

Американська сторона попереджала Іспанію про можливість терактів ще два місяці назад

Центральне розвідувальне управління США попереджало іспанську владу про можливість теракту в Барселоні ще два місяці тому, передає El Periodico.

Повідомляється, що після терактів у Лондоні, Парижі та Берліні американська розвідслужба прийшла до висновку, що Барселона може стати наступною метою терористів, і попередила про це владу Іспанії. Зокрема, ЦРУ не виключало можливість теракту на вулиці Рамбла, де напередодні було скоєно наїзд на натовп людей.

Крім того, за даними El Periodico, у пов'язаному з "Ісламським державою" Twitter-акаунті повідомлялося про наступні атаки в Іспанії.

"Ми здійснимо джихад в Іспанії та повернемо собі нашу землю. Атака на Аль-Андалус (назва Іспанії під владою мусульман, - ред.) неминуча", - говорилося в одному з повідомлень.

El Periodico також повідомляє, що потенційною метою терористів міг стати храм Святого сімейства в Барселоні. У зв'язку з цим каталонська поліція розробила заходи з посиленого захисту храму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що теракти в Каталонії влаштувала група з 12 осіб. Зокрема, до неї входили п'ятеро ліквідованих бойовиків, які вчинили наїзд на пішоходів в Камбрільсі, а також троє затриманих за підозрою в причетності до теракту в Барселоні. За даними El Pais, слідство розшукує ще чотирьох терористів, в тому числі водія фургона, який врізався в натовп пішоходів у Барселоні.