ua en ru

Влада Ірану закрила офіс Oriflame в Тегерані і затримала трьох співробітників компанії

Влада Ірану закрила представництво шведського виробника косметики Oriflame в Тегерані і затримали трьох співробітників компанії, а також двох продавців-консультантів без пояснення причин. Зараз Oriflame не має в своєму розпорядженні інформації щодо причин подібних дій Ірану, йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні компанії, повідомляє РБК.
Фінансовий директор компанії Габріель Беннет, коментуючи ситуацію, заявив, що можливою причиною рішення уряду Ірану могла стати перманентна неприязнь влади Ісламської Республіки до бізнес-моделі Oriflame, яка дає жінкам можливість працювати у сфері прямих продажів (продаж споживчих продуктів або послуг, здійснюваний від людини до людини поза стаціонарними точками роздрібної торгівлі).
В той же час Г.Беннет підкреслив, що компанія, незважаючи на ситуацію, що склалася в Тегерані, і погіршення бізнес-клімату в країні в останні місяці, має намір продавати свою косметику в Ірані і надалі. В даний час близько 40 тис. жінок працюють в Ірані консультантами-продавцями косметики Oriflame. За даними компанії, в II кварталі 2010 р. продажу в цій країні склали 5,5 млн євро.
Oriflame - косметичний концерн, що виробляє засоби по догляду за шкірою обличчя, засоби особистої гігієни, парфюмерію і декоративну косметику з натуральних рослинних інгридієнтів. Компанія працює методом мережевого маркетингу з елементами прямих продажів. Заснована в Швеції в 1967 р. Штат співробітників перевищує 7 тис. людей.