ua en ru

Влада хоче затягнути процес розгляду касаційної скарги Тимошенко, - Кожем'якін

Лідер фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін упевнений, що вчорашній розгляд касаційної скарги захисту Юлії Тимошенко у "газовій справі" свідчить про те, що влада, розуміючи майбутній виправдувальний вирок Європейського суду з прав людини, прагне затягнути процес. Про це він заявив на сьогоднішньому брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перенесення Вищим господарським судом касаційної скарги Юлії Тимошенко без яких-небудь правових причин стало останнім доказом того, що в нашій країні почав працювати тільки один закон - це команда з вулиці Банкової. Синхронні дії прокуратури і судів... остаточно переконують, як українське суспільство, так і міжнародну громадськість в невинності Тимошенко і виключно політичній основі вироку у "газовій справі". Незрозуміла тільки позиція української влади. Вони знають, що Тимошенко засуджена незаконно, що нічого іншого, окрім виправдувального вироку, Європейський суд з прав людини не винесе, і робить все для того, щоб затягнути цей процес, затягнути момент звернення захисту до Європейського суду з прав людини", - сказав Кожем'якін.

Він нагадав також, що через засудження опозиційних політиків сьогодні українська влада "отримує конкретні попередження про ізоляцію". За словами Кожем'якіна, зараз мова йде лише про політичну ізоляцію, проте за цим можуть послідувати і конкретні економічні санкції.