ua en ru

Влада Гватемали готова співпрацювати з Панамою в розслідуванні скандалу з офшорами

Влада Гватемали готова співпрацювати з Панамою в розслідуванні скандалу з офшорами Фото: у Гватемалі заявили про готовність розслідувати "панамські офшори"

У минулу п'ятницю пройшли обшуки в представництві Mossack Fonseca в Сальвадорі

Гватемала уважно стежить за наявним у Панамі розслідуванням інформації про офшорних рахунках, відкритих за допомогою витоку даних з фірми Mossack Fonsecа, а також готова взяти в ньому участь. Про це заявила в неділю генеральний прокурор Гватемали Тельма Альдана, передає La Prensa.

У минулу п'ятницю в представництві Mossack Fonseca в Сальвадорі, який межує з Гватемалою, пройшли обшуки, в результаті яких були вилучені документи та комп'ютерна техніка.


"Ми спілкуємося з генеральною прокуратурою Панами і домовилися, що коли у них з'являться цікаві для нас матеріали, то в Панаму поїдуть (гватемальські) прокурори, щоб вирішити, чи буде проводитися розслідування", - сказала Альдана.

Повідомляється, що один з колишніх адвокатів гватемальського екс-президента Эфраина Ріоса Монтта (1982-1983 рр..) Франсиско Паломо вдавався до допомоги Mossack Fonseca, щоб його клієнтка Марлори Чакон змогла придбати якусь компанію.

Пізніше Чакон засудили в США до 10 років в'язниці за участь в торгівлі і контрабанді наркотиків, а Паломо був убитий невідомими в передмісті гватемальської столиці в червні 2015 року.

Нагадаємо, у Великобританії створюється робоча група з розслідування інформації, що міститься в "панамських документах".