ua en ru

Влада Флориди оголосила про евакуацію майже 6 млн осіб з-за урагану "Ірма"

Влада Флориди оголосила про евакуацію майже 6 млн осіб з-за урагану "Ірма" Фото: ураган "Ірма" (nasa.gov)

Близько 5,6 млн жителів отримали повідомлення про обов'язкову евакуацію у зв'язку з наближенням урагану

В американському штаті Флорида близько 5,6 млн жителів отримали повідомлення про обов'язкову евакуацію у зв'язку з наближенням потужного урагану "Ірма". Про це повідомляє DW.

Губернатор Рик Скотт в п'ятницю, 8 вересня, на прес-конференції попередив, що небезпека не варто недооцінювати.

"Якщо вам наказано покинути свої будинки, ви повинні це зробити негайно. Не сьогодні, не через годину - негайно", - підкреслив він.

За словами Скотта, "Ірма" - могутніше ураган "Ендрю", що обрушився на Флориду в 1992 році. Він був одним з найбільш руйнівних в історії метеоспостережень в США і призвів до збитків, на той момент оценивавшемуся в суму від 26,5 до 34 млрд доларів (22-28 млрд євро).

В американському Національному центрі зі спостереження за ураганами попередили, що архіпелагу Флорида-Кіс, де розташовується кілька національних парків і популярні у туристів курортні зони, можуть загрожувати серйозні підтоплення.

За словами керівника енергокомпанії Florida Power and Light Co., відключення електрики через стихію може залишити без світла близько дев'яти млн чоловік.

Нагадаємо, раніше державна страхова компанія Франції CCR оцінила збиток,, який завдав ураган "Ірма" французьким територій в Карибському басейні, в 200 млн євро.