ua en ru

Влада Єгипту закрила кордон із Сектором Гази

Влада Єгипту закрила кордон із Сектором Гази. За повідомленням місцевої адміністрації припинено роботу контрольно - пропускного пункту (КПП), розташованого в районі м. Рафах у Секторі Гази, передає РБК з посиланням на Associated Press.
КПП не буде працювати "найближчі кілька днів", відзначають представники палестинських прикордонслужб, він був закритий унаслідок триваючих заворушень в Єгипті.
Тим часом акції протесту в найбільших містах Єгипту набирають все більшої сили. Маніфестації проходять в Каїрі, Олександрії та Суеці. У них беруть участь тисячі чоловік. У зіткненнях з поліцією тільки 29 січня загинули більше 100 людей, понад тисячу демонстрантів отримали поранення. Основна вимога людей - відставка президента країни Хосні Мубарака, що займає свою посаду вже 32 роки.
Акції протесту почалися в Єгипті 25 січня 2011 р. і перейшли в багатотисячні виступи, що супроводжуються заворушеннями і насильством, що забрали життя більше 100 чоловік. Основною рушійною силою хвилі протестів, що накрила Єгипет, виявилася молодь у віці до 30 років. При цьому молоді люди складають 90% від загального числа єгипетських безробітних. У столиці країни були зафіксовані спроби захоплення різних об'єктів, включаючи будівлю міністерства закордонних справ і офіс телецентру.
Напередодні президент Єгипту Хосні Мубарак виступив із зверненням до нації. Він оголосив про готовність проводити економічні та політичні реформи в країні і розпустив уряд.