ua en ru

Влада Єгипту затримали дружину екс-Президента Х.Мубарака на 15 діб

Влада Єгипту затримала дружину екс-Президента країни Хосні Мубарака Сюзанну Мубарак на 15 діб. Таку інформацію сьогодні розповсюдило місцеве державне інформагентство MENA, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Рішення затримати С.Мубарак була прийнята наступного дня після того, як подружжя були допитані за підозрою в привласненні значних грошових коштів. За даними єгипетських ЗМІ, прокуратура затримала її до з'ясування додаткових обставин, пов'язаних з виниклими підозрами. Де буде міститися С.Мубарак, поки не повідомляється.

Нагадаємо, в квітні 2011 р. представники фінансових структур Єгипту повідомили, що у Х.Мубарака є великі багатства всередині країни. За їхніми даними, у 82-річного колишнього лідера, двох його синів і дружини є декілька об'єктів майна в Єгипті, включаючи розкішні апартаменти, палаци, а також ділянки землі, в тому числі дорогі сільськогосподарські угіддя. Родина також має кілька банківських рахунків у місцевій та іноземній валютах. Старший син Х.Мубарака Алаа Мубарак виявився найбагатшим в сім'ї. На другому місці - молодший Гамаль Мубарак. Точні цифри їх банківських рахунків не вказуються.

На даний момент 82-річний Х.Мубарак перебуває під вартою в лікарні Шарм-ель-Шейха, куди він був госпіталізований 12 квітня ц.р. з підозрою на серцевий напад. Проти екс-президента Єгипту ведеться справа про розстріл учасників масових протестів, розтрату бюджетних коштів і зловживанні владними повноваженнями в корисливих інтересах.