ua en ru

Влада Данії має намір пом'якшити імміграційну політику і скасувати контроль на кордонах з країнами Шенгенської зони

Нова глава данського уряду Хелло Торнінг Шмітт пообіцяла пом'якшити політику Копенгагена відносно мігрантів. Вона також має намір скасувати контроль на кордонах з іншими державами Шенгенської зони, пише Deutsche Welle.

В понеділок, 3 жовтня, глава Соціал-демократичної партії Данії представила членів свого кабінету і програму нового уряду. Після цього королева Данії Маргрете II офіційно призначила 44-літню Шмітт головою уряду країни.

Серед іншого, новий кабінет збирається поступово скасувати систему балів для іноземців, які подають клопотання про возз'єднання з подружжями, які мешкають у Данії. Крім того, буде знову скасовано контроль на кордонах з Німеччиною і Швецією, введений влітку цього року консервативною урядовою коаліцією.

За словами Шмітт, жителі країни повинні бути готові до непопулярних рішень уряду. Вона пообіцяла, що Копенгаген докладе всіх зусиль для подолання нової економічної кризи.

В новий уряд Данії увійшли 14 чоловіків і 9 жінок, наймолодшим міністром став 26-літній Могер Педерсен, який очолив міністерство з питань оподаткування. Крім того, в новому кабінеті є і перший в історії країни міністр - виходець із сім'ї мігрантів: уродженець Індії Ману Сареен буде відповідати за питання рівноправності і справи церкви.