ua en ru

Влада Бельгії скасувала збір в 50 євро для журналістів за участь у самітах Євросоюзу

Влада Бельгії скасувала збір в 50 євро для журналістів за участь у самітах Євросоюзу Фото: будівля парламенту Бельгії (worldatlas.com)

Раніше в Бельгії ввели збір для працівників ЗМІ в розмірі 50 євро на кожні півроку за проходження перевірки безпеки

Влада Бельгії скасували рішення про обов'язкову плату в 50 євро для журналістів, які висвітлюють саміт Європейського союзу (ЄС) в Брюсселі. Про це повідомляє EUobserver.

За даними Міжнародної асоціації преси і бельгійських журналістських спілок, журналісти звільнені від норм закону, прийнятого в лютому 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бельгійська влада ввела збір для працівників засобів масової інформації в розмірі 50 євро на кожні півроку за проходження перевірки безпеки.

Тоді Європейська рада опублікувала інструкцію по акредитації на саміт ЄС в Брюсселі, в якій йдеться про новий збір. Зокрема, для журналістів, які мають бельгійське громадянство, передбачається внесок до 50 євро за кожну людину, яка буде проходити перевірку безпеки. Результати такої перевірки дійсні протягом шести місяців.

Також повідомлялося, що рахунок на оплату збору буде спрямований роботодавцю при акредитації або самому журналісту, якщо у влади немає банківських даних його ЗМІ. В Європейській раді відзначають, що дана норма є обов'язковою до виконання.