ua en ru

Влада Австралії повідомила про першу жертву масштабної повені

Влада Австралії повідомила про першу жертву масштабної повені: їй стала жінка-водій. Загибла була знайдена в автомобілі, який загруз у болоті через розмиту потужним потоком води дамбу, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Повідомляється, що в тому ж районі рятувальникам вдалося витягнути з води трьох дітей і одного дорослого. Ще кілька людей вважаються зниклими безвісти.
Нагадаємо, повінь на північному сході Австралії вже поширилася по території, що перевищує розміри Франції та Німеччини, сукупна площа яких становить 904 тис. кв. км, що трохи більше 10% австралійської території. У зоні затоплення опинилися 22 міста і більше 200 тис. жителів регіону. Через стихію довелося закрити основні порти експорту цукру на континенті. Найбільший з них - Рокхемптон з населенням 77 тис. чоловік, де повінь, згідно з прогнозами, посилиться і триватиме ще не менше двох тижнів. Природне лихо вплинуло на діяльність гірничодобувних компаній, у тому числі Rio Tinto і Anglo American. Їм довелося закрити свої найбільші шахти в штаті Квінсленд. Припинив роботу і основний вугільний порт штату.
За оцінками влади, повінь завдала збитків у кілька мільярдів дол.
Ця повінь стала найбільшою за останні 50 років. Причиною лиха стали зливові дощі, які не припинялися останні два тижні на північному сході країни.