ua en ru

Влада традиційно провалила підготовку до опалювального сезону, - Медведчук

Влада традиційно провалила підготовку до опалювального сезону. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"До початку опалювального сезону залишилося трохи більше місяця. При цьому ПСГ заповнені менше ніж наполовину - у них всього 14,8 млрд кубометрів блакитного палива. Якщо врахувати, що для безпроблемного проходження осінньо-зимового періоду треба мати хоча б 19 млрд кубометрів, стає зрозуміло, що підготовку до майбутнього опалювального сезону влада традиційно провалила", - заявив він.

Політик зазначив, що при вирішенні питання енергетичної безпеки країни українська влада керується політичними амбіціями і фінансовими інтересами ПФГ, а не турботою про громадян і не інтересами держави.

"Напевно, саме тому зрозуміти їх логіку просто неможливо. З липня Україна повністю відмовилася від поставок російського газу, незважаючи на те, що він дешевший блакитного палива, що надходить з реверсом з Європи...Така політика української влади здається тим більше дивною, що за життєво важливе для країни блакитне паливо просто нічим платити", - підкреслив він.

Медведчук додав, що газове питання "стало для євроінтеграторів справжнім каменем спотикання, вирішити його їм не по силах".

"Але через їхню некомпетентність розплачуватися доведеться українцям - майбутній опалювальний сезон може стати справжнім випробуванням. В те, що уряд забезпечить успішне його проходження, віриться насилу, особливо якщо згадати історію з "антикризовим" енергетичним штабом Кабміну, який зібрався тільки після того, як на українських ТЕС закінчилось вугілля", - резюмував він.